Muybridge...
serieus?

De man die paarden liet vliegen

Eadweard Muybridge: de eerste hipster

Muybridge

Maar dat is niet de reden dat we ons agency naar hem genoemd hebben. Eadweard Muybridge was boekhandelaar, fotograaf, fantast, entertainer, wetenschapper, moordenaar, uitvinder, showman. Hij was de eerste motion designer en cinemaprojectie-boy. En hij had een lange baard. Waarom dan “MUYBRIDGE” als naam voor ons agency?

Ten eerste hebben we net als Eadweard Muybridge zelf steeds proberen te vernieuwen. De medewerkers van MUYBRIDGE waren bij de allereersten die in het internet stapten in België, in 1995 al. We publiceerden in 1999 al virtuele 3D-werelden op het internet, en in 2006 interactieve video’s.

Ten tweede zijn we, net als de fotograaf, gebeten door kwaliteit, en willen geen toegevingen doen zelfs als we daarvoor tot het uiterste moeten gaan.

En tenslotte zijn we net als Eadweard Muybridge gek van creativiteit ‘met een hoek af’ om tot de meest verrassende resultaten te komen.

Van fotograaf tot motion designer

De eeuwige kameleon

Hij noemde zichzelf Eadwaerd Muybridge, Edward Muggeridge, Edward Muygridge en Eduardo Santiago Muybridge. Hij werd begraven als Eadweard Maybridge, maar zijn laatste naam heeft hij niet zelf gekozen.

Muybridge self portrait

Eadweard Muybridge in 7 stappen

Wie was Sallie Gardner?

Sallie Gardner was het eerste paard dat zichtbaar loskwam van de grond. De originele opnames gingen verloren.

Vraag een vrijblijvende offerte   Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meer weten over Eadweard Muybridge ?

Check de interessante BBC-reportage “The Weird World of Eadweard Muybridge“.
En uiteraard is er het Engelstalige Wikipedia-artikel (het Nederlandstalige is zeer summier).

Boar Walking Muybridge
Contacteer ons vrijblijvend !
Wil je een vrijblijvende offerte? Of wil je meer informatie over de haalbaarheid van je project? Geen probleem. Vul onderstaand formulier in en we contacteren je.


  Ik aanvaard de algemene voorwaarden en de privacyverklaring

  Lees de algemene voorwaarden en de privacyverklaring

  X
  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!
  Beloofd: we vallen je enkel lastig als we iets te vertellen hebben. En zoals je kan verwachten zitten je gegevens veilig bij ons, we geven ze niet door.   Ik aanvaard de algemene voorwaarden en de privacyverklaring

   Lees de algemene voorwaarden en de privacyverklaring

   X